Världens största dalahäst

Året var 2010 och jag hade halkat via det ökända bananskalet på trafiklärarutbildningen i Borlänge. Det var dock i orten där man finner världens största dalahäst jag skulle komma att spendera en stor del av min studietid. Det var i Avesta jag motvilligt skulle få lära mig att alla skrönor jag någonsin hade hört om SJ var sanna. Under denna tid extraknäckte jag också som busschaufför åt ett lokalt bussföretag, där lärde jag mig att extrabussar alltid fanns på plats för SJs resenärer, tyvärr aldrig när jag själv behövde dem. Men, det är en mörkare historia.

Året är nu 2016 och vi skriver denGamla_byn_Avesta_2009 11:e april i almanackan och jag har ännu mot mitt förtret inte fått rida den stora dalahästen. Men, lika glad är väl jag för det. Jag har trots mitt misslyckande att få rida hästen under årens lopp återvänt till Avesta, för korta och för längre stopp. Alla dagar jag tillsammans med vänner utforskat närområdet, fikat på det nu nedbrunna Elsa Anderssons Konditori i Norberg, dragit på Kent-konserter och andra äventyr har sett till att Avesta blivit en personlig knutpunkt för mig. Att jag sedan hittat vänner för livet i området är någonting som naturligtvis gör Avesta till en känslomässig anknytning jag alltid kommer att återvända till.

Avesta har också haft en naturlig del i min utveckling som trafiklärare. Det var i Dalarna jag gjorde min första och andra praktik och det råder delade meningar om min upplevelse där. Men sanningen är den att min anställning vid företaget som startades upp i samband med mitt godkännande som trafiklärare är det företag som varit ett av de företag som lagt grunden för min karriär som trafiklärare.

Det är alltså i Avesta jag befinner mig denna varma vårdag för ännu kort uppdrag på 2 veckor där jag ska fylla schemat med jobb, vänner och annat roligt. Jag har en känsla av att jag kommer njuta hela vägen igenom. Det enda som fattas är ett medlemskap på ett gym. Men, jag får göra det bästa med armhävningar, cykling och promenader.

Jag är väldigt glad att jag har delade erfarenheter som trafiklärare, all erfarenhet måste vara bra. Det viktigaste är nog att jag försöker behålla ett kritiskt och konstruktivt synsätt mot min egna erfarenhet. Jag skulle vilja avsluta med ett av mina favoritcitat av den fantastiska rollfiguren Sheldon Cooper från The Big Bang Theory.


Penny: I finally convinced the restaurant to give me a bar-tending shift, so I need to practice mixing drinks.

Leonard: That’s Great! The key to acquiring proficiency in any task is repetition.

Sheldon: With certain obvious exceptions. …Suicide, for example.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *